Szíves városok, intézmények, egyházak, önkormányzatok, állami
és magánszemélyek országos hálózata

Elkészült az egész országra kiterjeszthető egészségügyi informatikai konzultációs rendszer. Ennek keretében kifejlesztésre került  a lakosság egészségügyi szűrésére alkalmas informatikai program. Biztosítottak azok az orvosi mérőeszközök, melyek Bluetooth üzemmódban, vagy USB port-al okos telefonon, vagy számítógépen keresztül továbbítani tudják a legtöbb krónikus betegségben szenvedő betegek  mérési eredményeit, szükség esetén az orvosi rendelőkben, mentőautóban  készített ekg felvételeket  és egyéb dokumentumokat  az országos konzultációs központhoz.

A fejlesztést az indokolta, hogy az országban több mint 200 településnek nincs, vagy nem folyamatos az orvosi ellátása  A vállalatok, üzemek jelentős részében csak bizonyos óraszámban van orvosi ellátás. Hosszú a várakozási idő a szakrendelésekre, zsúfoltak a kórházi és háziorvosi rendelések.

Az ország lakosságának jelentős része krónikus betegségben szenved. Kb. 2 millió ember magas vérnyomásos beteg, 2 millió  szívbeteg, 1,5­ millió cukorbeteg, 1 millió aszthmás, és a lakosság kb 30 %­-a túlsúlyos. Magas az onkológiai megbetegedések száma, de  sorolhatnánk tovább a megoldást igénylő problémákat.

A krónikus betegségben szenvedők folyamatos orvosi ellenőrzést igényelnének. 

A  szívbeteg, cukorbeteg, magas vérnyomás betegségben szenvedő, aszthmás beteg folyamatos gondozását az indokolja, hogy  lehetőség szerint el kell kerülni az állapotrosszabbodást, a betegség folyamatos monitorizálást igényel, szükség esetén azonnali beavatkozásokra van szükség. Szakmailag nem fogadható el az évenkénti, vagy több hónaponkénti ellenőrzés hatékonysága. Nincs az egész országra kiterjeszthető, informatikai alapokon nyugvó, egységes szűrési és gondozási rendszer.

A rizikófaktorok és a panaszok korai felismerése révén időben kiszűrhető a veszélyeztetett beteg. Gondoskodni lehet a mielőbbi kivizsgálásáról, szükség esetén gondozásba vételéről, indokolt esetben az azonnal sürgősségi ellátás megszervezéséről.

Csak egy ilyen korszerű informatikai rendszerre épülő preventív szemléletű, folyamatos gondozást, és sürgősségi ellátást biztosító, az egész országra kiterjeszthető informatikai rendszer képes Magyarországon az egyébként szomorú egészségügy statisztikai paraméterek gyors megváltoztatására, a halálozási és megbetegedési arányok javítására. Ilyen rendszer biztosíthatja a vidéken élő lakosság számára az egészségügy terén az esélyegyenlőséget, csökkentheti a hiányszakmák okozta ellátási színvonal különbséget, biztosíthat folyamatos konzultációs lehetőséget az orvosi ellátással nem rendelkező települések részére, megoldhatja a krónikus betegek folyamatos egészségügyi ellenőrzésének, ellátásának feltételét.

A háziorvosi, üzemorvosi rendelők részére kialakított informatikai konzultációs rendszer részei a Bluetooth, vagy USB átvitellel üzemeltethető EKG, vérnyomásmérő, vércukor mérő, pulzoximeter, testsúlymérő, fülhőmérő. Ezekkel a technikai eszközökkel készített mérési eredmények, felvételek az általunk kialakított informatikai rendszer adatbázisába kerülnek.

Az országos konzultációs központban ezeknek a mérési eredményeknek  megtekintésével  a háziorvosi rendelőben működő orvos, vagy eü. szakdolgozó részére, vagy a  megfelelő készülékekkel rendelkező betegek részére azonnali szakmai segítség nyújtható.

A konzultációs központok feladata  az azonnali segítségadás,  a kardiológiai, diabetolóbiai, anyagcsere betegek, aszthmások és egyéb betegek részére a szakmai tanácsadás. Konzultáció a krónikus betegségben szenvedő állampolgárok részére.

A Bluetooth, vagy USB átvitellel üzemeltethető személyi EKG, vérnyomásmérő, vércukormérő, pulzoximeter, testsúlymérő, fülhőmérő alkalmazásával a betegség típusoknak megfelelően állampolgári szinten biztosított a folyamatos szakmai tanácsadás, a belgyógyászati, kardiológiai, diabetológiai, bőrgyógyászati és sürgősségi, ellátás és más egészségügyi problémák  terén.

Ilyen módon a betegek bármikor orvoshoz tudnak fordulni, és szakmai segítséghez jutnak. Szíves városok, intézmények, egyházak, önkormányzatok, állami és magánszemélyek országos hálózatához csatlakozók részére évente egy alkalommal polgári szívmentés oktatása kerül megrendezésre azzal a céllal, hogy javítsuk a lakosság egészségi kultúrájának színvonalát, hogy tudják az állampolgárok azt, hogy mit kell tenniük otthonukban, munkahelyükön, vagy az életben bárhol, ha hirtelen rosszulléttel találkoznak.

Az orvosok részére egészségügyi jogi képzést és biztosítói tanácsadást nyújtunk  az ország öt központjában (Budapesten, Debrecenben , Pécsett, és Szegeden és Győr) azzal a céllal, hogy a lehető legkisebb mértékűre csökkenjen az orvosi műhibák és kártérítési perek száma, és amennyiben mulasztás történt, lehetőség szerint álljon helyt a biztosító,a beteg legyen kártalanítva.

Az egész országra kiterjedő lakossági egészségügyi kártyarendszert kívánunk bevezetni, mely segítségével az állampolgárok kialakíthatják saját egészségügyi adatlapjukat, kapcsolódhatnak ezáltal az országos központhoz, melytől kritikus helyzetben segítséget kérhetnek. Az egészségügyi adatbázis jó szolgálatot tesz az ország bármely területén, vagy külföldön egyaránt a felmerülő egészségügyi problémák esetén a korábbi betegségek, a szedett gyógyszerek és egyéb adatok rendelkezésre állása révén.

Az idős betegek részére nyomógombbal ellátott, GPS azonosításra képes mobil telefonokat ajánlunk, melyek egészségügyi és kriminológiai szempontból is nagy szolgálatot tehetnek, főleg az elszórt településeken egyedül élő, idős emberek védelme érdekében. A fiatalabb, okos telefonokkal rendelkező személyek részére szintén biztosítunk  a telefonon  alarm funkció lehetőséget. Kiemelten fontos szerepet tulajdonítunk a turizmusban, a teherfuvarozásban, személyszállításban és a közlekedésben résztvevők részére a buszokra, gépjárművekre szerelhető, riasztásra és GPS azonosításra képes alarm rendszerek kiépítésére. Ez utóbbiakkal lehet a közlekedési balesetek pontos helyszínét meghatározni, és a világ bármely részén tartózkodó turistacsoportokkal kapcsolatos egészségügyi és kriminológiai problémák esetében a helyszín pontos ismerete alapján segítséget nyújtani.

Szíves városok, intézmények, egyházak, önkormányzatok, állami és magánszemélyek országos hálózatához  történő csatlakozásuk  esetén folyamatos központi konzultációs lehetőséget biztosítunk térítés ellenében. A települések, intézmények csatlakozása esetén, a felhasználók lélekszámának függvényében bérleti szerződést kötünk.

Bízom abban, hogy Ön,  a saját családjának, munkatársainak egészsége és biztonsága érdekében csatlakozik az egész országra kiterjedő egészségügyi konzultációs és életmentő rendszerünkhöz.

Tovább az azonnali segítséget nyújtó keresőoldalunkhoz >>

Amennyiben kérdése van az Online Konzultációs Rendszer használatával kapcsolatban, érdeklődjön munkatársainknál az elérhetőségeink valamelyikén.
Telefon: +36-70/606-9076, Fax: +36-42/278-096 - E-mail: orangyal.felugyelet @ gmail.com

Világszínvonal APRÓ
MMONA-System - Minden jog fenntartva! - .4.
Főoldalal ReReferenciáinknk Rólunknk  
Enveco Free Stat websas.hu